Novi Sad
24.03.2014.
13:15
Grupa studenata Fakulteta tehničkih nauka predala je nadležnima peticiju da profesorki Ivani Kovačić bude produžen status profesora mehanike u toj obrazovnoj instituciji i da bude izabrana za redovnog profesora.
  • student

    24.03.2014 23:57
    @Neutralni, ne čini se baš kao da si neutralan.

    Peticiju su preko 90% potpisivali studenti, a zašto ne bi i građani. Oni su roditelji dece koja studiraju ili će studirati sutra na FTN-u, pa valjda žele i oni kvalitetne profesore za svoju decu
  • Zoran

    24.03.2014 18:00
    Peticija na oooooruk
    Drage kolege, hoćemo li se upisivati i polagati ispite na "peticiju", zasnivati radni odnos na "peticiju", odlaziti u penziju na "peticiju", umirati na "peticiju" ? Oodgovor je NEĆEMO, jer peticijom nismo nikoga terali, a Bogami ni primali na univerzitet. Zakon je teško pisati a još teže sprovoditi - nažalost, između dva zla uvek je manje ono što piše u "zakonu".
  • Vule

    24.03.2014 14:54
    GRESIS
    @Neutralni
    Peticija se potpisivala u kampusu, kod FTN-a, tako da su peticiju uglavnom potpisivali studenti, asistenti i profesori... Ne kazem da peticiju nisu potpisivali ostali gradjani, ali verujem da su 98% potpisanih studenti i profesori...
  • 24.03.2014 13:52
    opet kazem .... niko jos nije cuo drugu stranu. Saopstenje Departmana za mehaniku je u petak SKINUTO!
  • Neutralni

    24.03.2014 13:47
    Glupost
    kakve veze ima potpisivanje gradjana sa zaposlenjem na FTN? Da su sakupili 100 studenata sa FTN, pa da se uzme u obzir, ali ovako sa ulice ili klikom dokonih... ne. Da pojasnimo još nešto(što znaju svi koji su završili fakultet), Ministarstvo plaća samo jednog redovnog profesora na tom predmetu. Uz svo uvažavanje kao naučnika, očigledno je napravila "grešku u koracima" pa ostala na tom "prebukiranom" predmetu, ili nema strpljenja da čeka redovan konkurs, pa proba halabukom.
  • budući profesori

    24.03.2014 13:40
    a o mladima se šuti
    Професорка која одскаче од околине је врх леденог брега.Новосадски универзитет је бастион корупције, не знања и самовоље у оквуиру аутономије универзитета. Др Весковић и сатрапи му с Универзитета по жутом моделу кроје капу свима. Младим научним радницима, врсним и квалитетним, нема места на факултетима, ни као демонстраторима, ни као асистентима..мора да си бар исид присека, да си спреман на компромисе, да своје име дајеш шефу катедре, да не знаш као ни шеф језике и да ти је просек око осам.То је оно што се тражи...О научном подмлатку се шути без да ико одговара штро Универзитет губи дигнитет,а у томе предњаче уз већ речени професоркин и Пољопривредни факултет, па Филозиофски и редом...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna